Over mij


Mijn naam is Saskia, ik ben getrouwd en moeder van twee zoons. Ik probeer te genieten van de kleine dingen in het leven. Ik hou van mooie gesprekken en erop uit gaan met mijn familie of vrienden. Mijn ontspanning vind ik tijdens het lezen van een goed boek, een fijne wandeling of hardlopen.

 

Werkervaring 

Vanaf mijn 19de ben ik werkzaam in de zorg. Ik ben gestart als begeleider in de psychiatrie en de afgelopen 12 jaar ben ik werkzaam als ambulant NAH specialist. Ik heb hierbij veel ervaringen opgedaan wat betreft het kijken naar mogelijkheden en het creatief inzetten van communicatieve vaardigheden. 

 

Empathisch en geduldig

Ik wilde naast dit werk in de zorg graag verder groeien in dat wat ik eigenlijk het liefste doe: "het mooiste in mensen naar boven halen, waardoor de ander in zijn/haar kracht komt te staan". In 2020 ben ik daarom gestart met een coachopleiding bij ICM. Hierbij heb ik veel mogen leren wat betreft het coachvak en ook coaching mogen ontvangen, wat tot prachtige inzichten heeft geleid. Ik leerde in te zien dat empathie, creatief omgaan met methodieken, geduld en inzet van intuïtie mijn krachten zijn tijdens het voeren van coachgesprekken.

 

Mezelf laten zien

Van kinds af aan ben ik iemand die graag voor anderen klaar staat en zorgt. Door voor anderen te zorgen hoefde ik niet over mezelf na te denken en dit heeft voor mij een lange tijd een veilige situatie gecreëerd. Totdat ik hierin vastliep, waardoor ik zowel op privé- als werkgebied over mijn eigen grenzen ging. De stap om hulp te vragen vond ik lastig, want ik was er in eerste instantie van overtuigd dat ik het zelf wel op kon lossen. Er komt dan zo'n moment dat het niet meer zelfstandig gaat. Mijn hoofd en hart waren uit verbinding geraakt en via mijn werk kwam ik contact met een coach. Tijdens deze ontmoetingen draaide het niet om de ander, maar om mij. Met inzet van verschillende tools op gebied van coaching en energetische ondersteuning heb ik een bewustzijnsproces doorlopen en kan ik zeggen dat er meer balans is ontstaan. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, kan beter grenzen stellen en durf mezelf meer te laten zien. Ik heb ervaren dat je hierin nooit bent uitgeleerd en dat bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling je steeds dichter kunnen brengen naar je ware zelf.

 

Bewust worden van het onbewuste

Het bewust maken van het onbewuste is de uitdaging die je bij mij aan mag gaan. Vanuit mijn werk- en persoonlijke ervaring hoop ik dat ik jou kan ondersteunen in dit proces. Ik besef me dat mijn proces niet het jouwe hoeft te zijn. Jij bent je unieke zelf, die een eigen weg mag bewandelen in het leven. Mag ik jou een stukje op deze weg ondersteunen?